Ikuti 4 teknik ini untuk membakar lebih lemak!

Ramai yang menganggap bulan ramadhan tidak perlu bersenam. Sebab apa? Kerana disiang hari kita tidak makan dan kalori yang diambil kurang.

Salah sebenarnya itu. Jika dikira kalori yang diambil waktu berbuka, moreh dan bersahur kadang kala melebihi dari hari biasa.

Oleh itu, senaman perlu juga dibuat paling kurang 3 kali seminggu. Dimana setiap sesi dibuat selama 30 minit.

Ok sekarang kami nak kasi tahu bagaimana kita dapat membakar lemak secara maksimum di bulan puasas menerusi aktiviti workout.

Buat yang tak tahu workout tu apa, ia adalah senaman mengunakan beban untuk merangsang otot tertentu pada badan.

Aktiviti Workout sangat hebat dalam merangsang pembakaran lemak. Kerana ia menggunakan lemak untuk mengangkat beban dan kedua ia menggunakan tenaga dari lemak untuk memperbaiki tisu otot yang terkesan akibat aktiviti workout.

 

Untuk maksimumkan pembakaran lemak hasil dari aktiviti workout, anda boleh ikut beberapa teknik dibawah:

1) Pendekkan masa rehat.
– Masa rehat antara set mestilah kurang dari 10 saat. Ini untuk memastikan denyut nadi berada melebihi 80% dari maksimum anda.

2) Latih lebih dari 3 otot serentak.
– Sebagai contoh set 1 anda buat bicep, set 2 buat bahu (shoulder) dan set 3 buat dada (chest).

3) Tingkatkan kelajuan mengangkat beban.
– apabila kelajuan mengangkat beban meningkat, begitu juga nadi anda turut meningkat. Seterusnya pembakaran kalori boleh meningkat 2 kali ganda.

4) Kurangkan Repetition (ulangan).
– Dalam satu set kita biasa buat 10 ulangan. Tapi dengan menggunakan beban yang lebih berat, cuba buat 6 ulangan sahaja sambil tingkatkan kelajuan mengangkat beban.

Menurut Jim Smith, C.S.C.S. yang merupakan jurulatih kecerdasan mengatakan dengan tingkatkan kelajuan angkatan serta memendekkan ulangan ia mampu mencetuskan pembakaran lemak yang lebih hebat. Disamping ia menjana metabolisma yang lebih tinggi dari biasa.

Oleh itu, kami di Mesotropin harap jika u all bermatlamat untuk membakar lemak lebih hebat di bulan puasa maka bolehlah ikuti 4 tip diatas yep.

oh ya, jangan lupa SHARE tips ini di FB anda yep!

p/s: Bagi anda yang SERIUS ingin MEMBAKAR LEBIHAN LEMAK pada diri anda dalam masa 30 hari dengan berkesan, anda boleh mencuba pengambilan 6TROPIN dengan menghubungi bro shah di talian:
==> 019 9873531

About Bro Shah 40 Articles
Stockist Leader MESOTROPIN Call us Now For Detail +6019987351

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Nak ebook PERCUMA TEKNK 6 PACK?

Masukkan nama dan emel anda di bawah dan kami akan hantar terus ke emel anda